Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Kvarnholmen

Publicerad: 17 September 2009, 22:00

Nytt landmärke mitt i Stockholm inlopp I Nacka kommun och mitt i Stockholms inlopp, planeras fem tolv-våningshus med omkring 200 lägenheter. Vid en ceremoni idag presenterades vinnaren i Kvarnholmens parallella uppdrag om byggnaderna som ska ersätta men associera till de historiska silobyggnaderna på ön. ”En spektakulär arkitektur med industrikänsla”, beskriver juryn det vinnande förslaget från Sweco…


Källa: Pressmeddelande Kvarnholmen, 2009-09-18

Nytt landmärke mitt i Stockholm inlopp

I Nacka kommun och mitt i Stockholms inlopp, planeras fem tolv-våningshus med omkring 200 lägenheter. Vid en ceremoni idag presenterades vinnaren i Kvarnholmens parallella uppdrag om byggnaderna som ska ersätta men associera till de historiska silobyggnaderna på ön. ”En spektakulär arkitektur med industrikänsla”,  beskriver juryn det vinnande förslaget från Sweco.

– Det var, trots många bra förslag, en enig jury, säger Martin Asp, VD för Kvarnholmens Utvecklings AB, KUAB. Sweco presenterade ett förslag i världsklass. De har lyckats med det svåra konststycket att bevara industriminnet från de historiska silobyggnaderna med en modern och nyskapande arkitektur.

Det är Kvarnholmens gamla silobyggnader från 1926 som delvis ska ersättas med nya bostadshus. Exploatören, KUAB, arrangerade därför ett parallellt uppdrag dit fyra arkitektkontor kvalificerade sig – där uppdraget var att skapa en ”signaturbyggnad värdig sin placering i Stockholms inlopp och samtidigt ta hänsyn till de kulturhistoriska värdena”.

Nu inleds arbetet med detaljplanen för silo-området med målet att ha en lagakraftvunnen plan under 2010.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.