Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm kungsleden

Publicerad: 5 juli 2009, 22:00

Regeringsrättens skattedomar förändrar Kungsledens vinstprognos
Mot bakgrund av förhandsbesked gällande skattedomar som Regeringsrätten lämnade den 29 maj meddelar Kungsleden att domarna enligt styrelsens prognos kommer att leda till ett lägre resultat helåret 2009. Prognosen är att Kungsledens utdelningsgrundade resultat för helåret 2009 reduceras med 325 miljoner kronor och därmed kommer att uppgå till 975 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande, Kungsleden

Regeringsrättens skattedomar förändrar Kungsledens vinstprognos

Mot bakgrund av förhandsbesked gällande skattedomar som Regeringsrätten lämnade den 29 maj meddelar Kungsleden att domarna enligt styrelsens prognos kommer att leda till ett lägre resultat helåret 2009. Prognosen är att Kungsledens utdelningsgrundade resultat för helåret 2009 reduceras med 325 miljoner kronor och därmed kommer att uppgå till 975 miljoner kronor.

Företaget påpekar att Kungsleden inte är part i de ärenden som avgjorts i ovan nämnda domar men att man analyserat resultatet och försökt utröna vilka effekter det kan få för den egna verksamheten.

I ett pressmeddelande skriver Kungsleden att:  ”Regelverket är komplicerat och rättsinstansernas tolkningar av gällande lagrum har över åren väsentligen förändrats. Kungsledens uppfattning är att vi till fullo har följt de lagar och den praxis som har funnits vid tidpunkterna för transaktionerna i form av ett antal förhandsbesked och domar i Kammarrätt, Skatterättsnämnd och Regeringsrätten. Denna Kungsledens uppfattning delas av externa experter. Kungsledens beräkningar kommer att omprövas vid varje rapportperiods slut och justeras så att de återspeglar bolagets bästa uppskattning. Det slutliga utfallet kan bli både högre och lägre än nuvarande bedömning”.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.