Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Kungsleden

Publicerad: 21 December 2009, 23:00

Kungsleden säljer för 460 miljoner kronor till Corem Property Group Kungsleden AB tecknar avtal om försäljning av 22 kommersiella fastigheter för en total nettoköpeskilling om 460 miljoner kronor. Direktavkastningen uppgår till cirka sju procent…


Källa: Pressmeddelande Kungsleden, 2009-12-22

Kungsleden säljer för 460 miljoner kronor till Corem Property Group

Kungsleden AB tecknar avtal om försäljning av 22 kommersiella fastigheter för en total nettoköpeskilling om 460 miljoner kronor. Direktavkastningen uppgår till cirka sju procent.

Köpare av fastighetsportföljen är Corem Property Group. Affären är villkorad av finansiering och beräknas att slutföras under första kvartalet 2010. Den totala nettoköpeskillingen inklusive transaktionskostnader motsvarar bokfört värde och överstiger anskaffningsvärde med cirka 7 Mkr. Det senare beloppet kommer att påverka Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2010.

Portföljen består av 22 lager- och kontorsfastigheter belägna i västra och mellersta Sverige. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 81 300 kvm.

Frånträde av fastigheterna sker den 1 april 2010.

”Jag är nöjd med året och vår förmåga att fortsatt kunna göra affärer till betydande belopp trots ett tufft marknadsläge. Försäljningen till Corem Property Group är ett bevis på detta och min bedömning är att affären kommer att genomföras”, säger Kungsledens VD Thomas Erséus i en kommentar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.