Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM_KPA

Publicerad: 21 September 2009, 22:00

Institutionella internationella investerare kräver lägre koldioxidutsläpp Minska utsläppen med 80 – 95 procent fram till 2050 i industriländerna. Det kräver 181 institutionella investerare globalt. 13 finns i Norden och åtta är svenska, däribland flera AP-fonder, KPA Pension, Svenska Kyrkan och Nordea…


Källa: Pressmeddelande, KPA Pension

Institutionella internationella investerare kräver lägre koldioxidutsläpp

Minska utsläppen med 80 – 95 procent fram till 2050 i industriländerna. Det kräver 181 institutionella investerare globalt. 13 finns i Norden och åtta är svenska, däribland flera AP-fonder, KPA Pension, Svenska Kyrkan och Nordea.

Uppropet syftar till att påverka regeringsrepresentanter som samlas på klimatkonferensen i Köpenhamn i december. I uppropet skriver de 181 investerarna bland annat att "En tydlig och långsiktig trovärdig politik är avgörande för att investerare ska kunna ta hänsyn till klimatförändringarna i sina beslutsprocesser. Investerare måste också styra kapitalet in i en ekonomi med låga koldioxidutsläpp och i åtgärder för anpassning."

– Det är viktigt för oss på KPA Pension att delta i det här globala uppropet som är ett initiativ från FN. KPA Pension har varit miljöcertifierat enligt ISO 14001 sedan 1998. Och sedan dess har vi halverat våra koldioxidutsläpp. Vi lovar att arbeta hårt för att fortsätta trycka på de företag vi investerar i – och att minska våra egna utsläpp, säger Lars-Åke Vikberg, som är vd i KPA Pension.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.