Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Konjunkturbarometern

Publicerad: 30 Maj 2010, 22:00

Konjunkturbarometern: Hushåll och företag fortsatt positiva Konjunkturinstitutets barometerindikator steg drygt fem enheter mellan april och maj i år, efter att ha minskat något de två föregående månaderna. Den ligger nu på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är klart starkare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Konjunkturbarometern:

Hushåll och företag fortsatt positiva

Konjunkturinstitutets barometerindikator steg drygt fem enheter mellan april och maj i år, efter att ha minskat något de två föregående månaderna. Den ligger nu på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är klart starkare än normalt.

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin steg åtta enheter mellan april och maj och ligger därmed över det historiska genomsnittet. Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg nio enheter, vilket också är över normalnivån. Konfidensindikatorn för detaljhandeln backade sju enheter, till största delen beroende på en svagare utveckling för livsmedelshandeln. Indikatorn visar dock på att läget inom detaljhandeln fortfarande är starkare än normalt. För de privata tjänstenäringarna steg indikatorn tio enheter och ligger nu klart över det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator (CCI) föll tillbaka mellan april och maj med en knapp enhet till 18.8. Nedgången beror på att hushållens syn på hur svensk ekonomi kommer att utvecklas det närmaste året är något mindre positiv än tidigare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.