Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Konjunkturbarometern

Publicerad: 23 September 2009, 22:00

Konjunkturbarometern: Något bättre stämningsläge bland företag och hushåll Barometerindikatorn, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, steg drygt två enheter mellan augusti och september, från 88,9 till 91,0. Indikatorn signalerar därmed att stämningsläget bland företag och hushåll gått från att vara mycket svagare än normalt till svagare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet, 2009-09-24

Konjunkturbarometern:

Något bättre stämningsläge bland företag och hushåll

Barometerindikatorn, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, steg drygt två enheter mellan augusti och september, från 88,9 till 91,0. Indikatorn signalerar därmed att stämningsläget bland företag och hushåll gått från att vara mycket svagare än normalt till svagare än normalt.

Tillverkningsindustrins konfidensindikatorn är oförändrad från förra månaden och läget inom industrin är fortfarande mycket svagare än normalt.

Konfidensindikatorn för de privata tjänstenäringarna har ökat sju enheter från förra månaden och bidrar positivt till förändringen i barometerindikatorn denna månad. Men också inom tjänstesektorn är läget mycket svagt.

Även detaljhandeln bidrar positivt till förändringen i barometerindikatorn i september. Konfidensindikatorn har ökat med fem enheter och signalerar att läget inom detaljhandeln är starkare än normalt.

Konfidensindikatorn för byggindustrin har stigit med två enheter den senaste månaden. Läget inom byggsektorn är dock fortsatt svagt.

Hushållen har blivit mer optimistiska och konfidensindikatorn (CCI) har ökat två och en halv enhet från förra månaden. Hushållens syn på det ekonomiska läget är nu mer optimistisk än normalt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.