Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM_Konjunk

Publicerad: 21 December 2009, 23:00

Konjunkturbarometern: Stämningsläget starkare än normalt Konjunkturinstitutets barometerindikator, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, ökade från 98,9 i november till 101,6 i december. Därmed hamnar -indikatorn på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är något starkare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet, 2009-12-22

Konjunkturbarometern:

Stämningsläget starkare än normalt

Konjunkturinstitutets barometerindikator, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, ökade från 98,9 i november till 101,6 i december. Därmed hamnar -indikatorn på en nivå som signalerar att stämningsläget bland företag och hushåll är något starkare än normalt.

Samtliga ingående sektorer, med undantag av hushållssektorn, bidrog positivt till uppgången. Tillverkningsindustrins konfidens-indikator har ökat med en enhet från förra månaden och signalerar fortfarande att läget är svagare än normalt. Även inom byggsektorn är läget liksom tidigare svagare än normalt. Dock har konfidensindikatorn stigit med fyra enheter. Inom detaljhandeln är läget fortsatt mycket starkare än normalt och konfidensindikatorn har ökat med ytterligare fyra enheter.

Konfidensindikatorn för de privata tjänste-näringarna har stigit med hela åtta enheter från förra månaden och hamnar därmed på en nivå som signalerar att läget är något starkare än normalt inom tjänstesektorn.

Hushållens konfidensindikator (CCI) föll med närmare tre enheter mellan november och december. Men nivån på CCI ligger fortfarande över det historiska genomsnittet, vilket indikerar att hushållen är något mer optimistiska än normalt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.