Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm klövern

Publicerad: 8 juli 2009, 22:00

Ökat resultat för Klövern
I sin delårsrapport för perioden januari till juni 2009 meddelar Klövern att förvaltningsresultatet ökade med 38 procent jämfört med motsvarande period förra året. Klöverns vd Gustaf Hermelin påpekar att det är det bästa halvårsresultat någonsin och att företaget ”står på en stabil grund”…


Källa: Pressmeddelande, Klövern

Ökat resultat för Klövern

I sin delårsrapport för perioden januari till juni 2009 meddelar Klövern att förvaltningsresultatet ökade med 38 procent jämfört med motsvarande period förra året. Klöverns vd Gustaf Hermelin påpekar att det är det bästa halvårsresultat någonsin och att företaget ”står på en stabil grund”.

• Intäkterna ökade till 631 miljoner kronor (603)

• Förvaltningsresultatet ökade med 38 procent till 252 miljoner kronor (183), motsvarande 1,57 kronor per aktie (1,11)

• Resultat efter skatt uppgick till 111 miljoner kronor (100), motsvarande 0,69 kronor per aktie (0,61)

• Eget kapital per aktie uppgick till 24,78 kronor (25,09) vilket, i förhållande till börskursen per sista juni, innebär en substansrabatt om 27 procent (27)

Prognosen över förvaltningsresultatet höjs. Enligt den nya prognosen förväntas förvaltningsresultatet för 2009 uppgå till minst 440 miljoner kronor (355), vilket skulle motsvara 2,74 kronor per aktie (2,17). Enligt föregående prognos skulle resultatet klart överstiga 355 miljoner kronor.

– Klövern presenterar sitt bästa halvårsresultat någonsin och står på en stabil grund. Strukturerat arbete med att forma kundstocken, fastighetsbeståndet och finansportföljen gör att bolaget är väl rustat för tuffare tider. Genom fokuserat arbete vid om- och nyförhandlingar har vi lyckats förlänga den genomsnittliga kontraktstiden till 3,1 år och kunderna utgör en bra mix av offentlig och privat verksamhet, säger Gustaf Hermelin.

– Via strategiska försäljningar och förvärv har fastighetsbeståndet, med inriktning mot kontor i bra kommunikationslägen och företagsparker, koncentrerats till tio starka städer. Hyresnivåerna är oförändrade under första halvåret, men gamla hyresavtal omförhandlas fortfarande till högre hyresnivåer än tidigare. Slutligen har vi valt att räntesäkra hela låneportföljen genom swapavtal och räntetak, vilket tryggar kassaflödet vid en kommande ränteuppgång.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.