Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM JM15

Publicerad: 2 Juli 2009, 22:00

JM startar 15 bostadsprojekt i Sverige Under andra kvartalet 2009 har efterfrågan på JMs bostäder fortsatt förbättrats inom den svenska verksamheten. Under kvartalet har tillräckligt bokningsläge uppnåtts för att starta 15 projekt i Sverige, i form av bostads- och äganderätter, om cirka 650 bostäder…


Källa: Pressmeddelande, JM

JM startar 15 bostadsprojekt i Sverige

Under andra kvartalet 2009 har efterfrågan på JMs bostäder fortsatt förbättrats inom den svenska verksamheten. Under kvartalet har tillräckligt bokningsläge uppnåtts för att starta 15 projekt i Sverige, i form av bostads- och äganderätter, om cirka 650 bostäder.

I dessa projekt har 301 bostäder i dessa projekt startats med upphandlad finansiering. Den positiva kassaflödeseffekten inleds dock först i tredje kvartalet. Produktionsstarter planeras också i mitten av tredje kvartalet om cirka 150 bostäder med finansiering säkerställd. För återstående cirka 200 bostäder pågår fortsatt förhandling med aktuella finansieringsinstitut eller offertförfrågan.

– Det är mycket glädjande att vi ser ut att säkra projektfinansieringen för de produktionsstarter som vi har planerat kring halvårsskiftet. Fortsatt hårt arbete krävs dock inför kommande kvartal där finansieringsläget bedöms som fortsatt trögt, säger Johan Skoglund som är vd för JM.

Följande bostads- och äganderättsprojekt i Sverige har startats i andra kvartalet: Lindhagens backe, Stockholm (72); Skogshusen, Täby (48); Kompassen, Lomma (60); Tornet, Uppsala (51); Stångby, Lund (34); Bron, Halmstad (20); Östra Torn, Lund (16). Totalt: 301.

Utöver ovanstående projekt har 70 bostäder i hyresrättsprojekt åt Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) startats i Solna, Stockholm, under andra kvartalet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.