Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Jernhusen

Publicerad: 1 September 2009, 22:00

Styrelsebeslut om fortsatt utveckling av Centralstation Stockholm Jernhusens styrelse tog den 31 augusti ett investeringsbeslut om att påbörja en omfattande utveckling av Centralstation Stockholm. Sedan tidigare pågår redan en grundförstärkning av fastigheten. Investeringen för utvecklingsprojektet och grundförstärkningen uppgår totalt till en kostnad om knappt en miljard kronor…


Källa: Pressmeddelande, Jernhusen

Styrelsebeslut om fortsatt utveckling av Centralstation Stockholm

Jernhusens styrelse tog den 31 augusti ett investeringsbeslut om att påbörja en omfattande utveckling av Centralstation Stockholm. Sedan tidigare pågår redan en grundförstärkning av fastigheten. Investeringen för utvecklingsprojektet och grundförstärkningen uppgår totalt till en kostnad om knappt en miljard kronor.

Resor med tåg ökar, både i Sverige och i Europa. Utifrån resenärens behov moderniserar nu Jernhusen Centralstationen i Stockholm med syftet att skapa ”Sveriges bästa mötesplats”. Samtidigt ska Centralstationen utvecklas till ett modernt och funktionellt resecentrum som bidrar till ett ökat resande.

– Centralstationen är Stockholms pulserande hjärta och stadens stolta entré. När vi nu utvecklar Skandinaviens största resecentrum har resenärernas behov av service, trygghet och inspiration varit av högsta betydelse. Samtidigt med moderniseringen kommer vi också att kunna minska energiförbrukningen i byggnaden och då få en Green Building-certifiering, säger Per Berggen som är vd på Jernhusen.

Grundförstärkning och utveckling genomförs etappvis under cirka 4 år. Under andra halvåret 2012 beräknas hela moderniseringen vara klar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.