Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Jernhusen

Publicerad: 28 juni 2010, 22:00

AMF Fastigheter köper av Jernhusen Jernhusen har sålt fastigheterna Sundbybergshuset och Centralhuset Sundbyberg i centrala Sundbyberg till AMF Fastigheter för 465 miljoner kronor…


Källa: Jernhusen

AMF Fastigheter köper av Jernhusen

Jernhusen har sålt fastigheterna Sundbybergshuset och Centralhuset Sundbyberg i centrala Sundbyberg till AMF Fastigheter för 465 miljoner kronor.

Avtalen avseende affären undertecknades vecka 25. AMF Fastigheter tillträder båda fastigheterna vid årsskiftet 2010/2011.

Fastigheten på Landsvägen 40 A (Sundbyberg 2:81) byggdes 2006 och 2009 genomfördes om omfattande renovering av Centralhuset Sundbyberg (Sundbyberg 2:78). Totalt omfattar fastigheterna cirka 17 000 kvadratmeter kontor och butikslokaler.

– Försäljningen av fastigheterna ligger helt i linje med vår strategi om att utveckla stationsområden. Genom försäljningen frigör vi kapital som vi investerar i transportsektorn, säger Anders Bäck som är vice vd för Jernhusen.

Catella har varit finansiell rådgivare och Törngren Magnell har varit juridisk rådgivare till Jernhusen i försäljningsprocessen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.