Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Janna Valik särskild utredare

Publicerad: 13 Maj 2010, 22:00

Janna Valik särskild utredare vid införandet av nya PBL Regeringen har utsett Boverkets Generaldirektör Janna Valik till särskild utredare med uppdraget att underlätta införandet av den nya plan- och bygglagen. Uppdraget syftar till att organisera, samordna, koordinera och utföra utbildnings- och kompetensinsatser…


Källa: Pressmeddelande Miljödepartementet

Janna Valik särskild utredare vid införandet av nya PBL

Regeringen har utsett Boverkets Generaldirektör Janna Valik till särskild utredare med uppdraget att underlätta införandet av den nya plan- och bygglagen. Uppdraget syftar till att organisera, samordna, koordinera och utföra utbildnings- och kompetensinsatser.

Insatserna ska rikta sig till kommuner, länsstyrelser och andra statliga myndigheter.

Syftet med kompetensinsatserna är utöver att påskynda en introduktion av den nya lagen, att stärka kompetensen och därmed effektiviteten hos länsstyrelser, statliga myndigheter och kommuner, att skapa förutsättningar för en nationellt harmoniserad tillämpning av lagstiftningen samt att utveckla förutsättningar för ett bättre samspel på plan och byggområdet.

Uppdrag ska vara slutfört i december 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.