Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM ISS Landic

Publicerad: 13 Januari 2009, 23:00

ISS tar över asset management och förvaltning av Landics samtliga fastigheter i Sverige I ett pressmeddelande säger ISS att man från och med mitten av februari tar över driften och förvaltningen av Landic Swedens hela fastighetsbestånd. Portföljerna består av drygt 300 fastigheter runt om i Sverige och omfattar ca 1,7 miljoner kvadratmeter…


Källa: Pressmeddelande, 2009-01-13

ISS tar över asset management och förvaltning av Landics samtliga fastigheter i Sverige

I ett pressmeddelande säger ISS att man från och med mitten av februari tar över driften och förvaltningen av Landic Swedens hela fastighetsbestånd. Portföljerna består av drygt 300 fastigheter runt om i Sverige och omfattar ca 1,7 miljoner kvadratmeter.

Det nya avtalet börjar gälla den 15 februari 2009 och innefattar såväl drift som ekonomisk och teknisk förvaltning av Landic Swedens samlade fastighetsbestånd. ISS kommer att erbjuda anställning till ett 60-tal medarbetare på Landic. I samband med att ISS tar över asset management och fastighetsförvaltningen, renodlar Landic Sweden sin verksamhet och inriktar verksamheten på Portfolio Management.

– Med detta avtal vidtar Landic ytterligare åtgärder för att effektivisera sin verksamhet. När ISS tar över förvaltningen av samtliga våra fastigheter kan vi öka vårt fokus på fortsatt utveckling av portföljerna, säger Tommy Sundbom, MD på Landic Sweden.

ISS svarar sedan tidigare för förvaltningen av delar av Landics fastighetsbestånd i Sverige men tar nu över ansvaret för samtliga fastigheter. Det blir då ett av de största förvaltnings-uppdragen i Sverige. Totalt rör det sig i detta uppdrag om över 300 fastigheter i 114 kommuner – främst kontorsfastigheter och industrilokaler – med ca 2500 hyresgäster och en area om 1700000 kvm.

– Avtalet med Landic innebär att vi förstärker vår position som Sveriges största leverantör av fastighetstjänster. Vi är naturligtvis glada över att Landic har gett oss ett fortsatt förtroende med ett större ansvar än tidigare. ISS har idag det bredaste erbjudandet inom fastighets¬tjänster i både Sverige och Norden, verksamheten växer snabbt och vi har visat att man med större volymer kan effektivisera förvaltningen, säger Anders Borggren, affärsområdeschef för ISS Property Services.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.