Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM IPE

Publicerad: 13 Januari 2009, 23:00

Mer än 50 miljarder euro kan investeras i Europa under 2009 Enligt rådgivningsföretaget Jones Lang LaSalles marknadsbrev ”Time for Decisions” har olika typer av fastighetsinvesterare mer än 50 miljarder euro avsedda att investeras i kommersiella fastigheter i Europa under 2009…


Källa: Investments & Pensions Europe

Mer än 50 miljarder euro kan investeras i Europa under 2009

Enligt rådgivningsföretaget Jones Lang LaSalles marknadsbrev ”Time for Decisions” har olika typer av fastighetsinvesterare mer än 50 miljarder euro avsedda att investeras i kommersiella fastigheter i Europa under 2009.

Enligt undersökningen är det bland annat institutioner, opportunistiska fonder och tyska fonder, såväl öppna som stängda, som undersöker olika investeringsmöjligheter för närvarande.

Nigel Roberts, som är ordförande för European research på Jones Lang LaSalle, menar att marknader som London, Paris och Madrid har hunnit korrigeras och om fundamenta ser gynnsamma ut tror han att de nya prisnivåerna kan leda till ökat intresse från investerare.

På grund av situationen på marknaden gör Jones Lang LaSalle bedömningen att det kommer att ske mer affärer med fastigheter som sällan kommer ut på marknaden i vanliga fall, och att dessa sannolikt kommer att betinga premiumprisnivåer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.