Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM IPE

Publicerad: 22 Januari 2009, 23:00

Fastighetsfonder uppges ha problem med kapital IPE Real Estate rapporterar att vissa så kallade stängda fastighetsfonder, på engelska closed-ended funds, har problem i form av att investerare vill dra sig ur åtaganden om att betala in kapital i fonderna…


Källa: IPE Real Estate

Fastighetsfonder uppges ha problem med kapital

IPE Real Estate rapporterar att vissa så kallade stängda fastighetsfonder, på engelska closed-ended funds, har problem i form av att investerare vill dra sig ur åtaganden om att betala in kapital i fonderna.

– Vi har redan märkt av detta i några få fonder där begränsade partners inte haft möjlighet att betala det som de har utfäst sig att göra. Vi har också sett investerare som försöker övertala managers att skjuta upp begäran om att kapital ska betalas in, säger Michael Nielsen som är Head of Real Estate på den stora danska pensionsfonden ATP.

IPE Real Estate påpekar att det ligger i ATP:s intresse att aktörer som investerat i fastighetsfonder håller sig till sina åtaganden avseende kapital som ska tillföras fonderna. ATP är en begränsad partner i flera onoterade fastighetsfonder i Europa och USA.

Michael Nielsen är inte särskilt orolig över situationen i dagsläget enligt IPE. Hittills rör det sig enbart om vad han ser som ”tämligen små investerare” som har svårigheter. Han säger sig dock kunna bli mer oroad om partners med större andelar i fonder skulle missa sina åtaganden eller skulle försöka få stora partners att skjuta upp begäran om att kapital ska betalas in. Men Michael Nielsen påpekar att han inte känner till att något sådant inträffat.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.