Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM IPD Global Property Index

Publicerad: 4 Juni 2009, 22:00

Stora globala svängningar i kapitalvärden Enligt IPD Global Property Index var de två extremerna Irland med ett värdefall på -37,2 procent och Sydafrika med värdeökning på 4,4 procent. Tre marknader producerade positiv kapitalavkastning under 2008 men alla marknader visade en signifikant försämring mot 2007…


Källa: Pressmeddelande IPD, 2009-06-04

Stora globala svängningar i kapitalvärden

Enligt IPD Global Property Index var de två extremerna Irland med ett värdefall på -37,2 procent och Sydafrika med värdeökning på 4,4 procent. Tre marknader producerade positiv kapitalavkastning under 2008 men alla marknader visade en signifikant försämring mot 2007.

”Under ett år av synkroniserad global ekonomisk recession, är det inte förvånande att IPD’s Global Property Index slår rekord i skala och kraft när det gäller prisjusteringar av de investeringar i fastigheter som noterats. Kanske mindre förväntat var spridningen över de 23 väsentliga marknaderna, med tvåsiffriga nedgångar i USA och Storbritannien utspädd av mer dämpad eller försenad effekt från de tre andra största marknaderna – Japan, Tyskland och Frankrike”, säger Ian Cullen, IPD’s co-funding director.

IPD Global Property Index 2008 (USD)

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.