Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Integrationsdep

Publicerad: 30 September 2009, 22:00

Boendesituationen i utsatta områden analyseras Regeringen bedriver tillsammans med 21 kommuner ett urbant utvecklingsarbete som ska förbättra samordningen av insatserna mellan stat och kommun i stadsdelar med det som departementet kallar för ”utbrett utanförskap”…


Källa: Pressmeddelande,  Integrations- och jämställdhetsdepartementet

Boendesituationen i utsatta områden analyseras

Regeringen bedriver tillsammans med 21 kommuner ett urbant utvecklingsarbete som ska förbättra samordningen av insatserna mellan stat och kommun i stadsdelar med det som departementet kallar för ”utbrett utanförskap”.

Som ett led i detta arbete har regeringen idag beslutat att ge Boverket i uppdrag att analysera och kartlägga vilka mekanismer som kan påverka utvecklingen i stadsdelar med ”utbrett utanförskap”. I uppdraget ska Boverket även identifiera metoder för en hållbar stadsplanering ur ett socioekonomiskt perspektiv.

Vid sidan av insatser för sysselsättningen, skolan och trygghet, är det nödvändigt att kartlägga och analysera ytterligare faktorer som påverkar situationen i områden med ”utbrett utanförskap”. Situationen i dessa områden är ofta komplex. Personer som får ökade inkomster flyttar ut, personer med lägre inkomster eller utan egna inkomster flyttar in, hög inflyttning av nyanlända invandrare samt förekomst av diskriminering på bostads- och arbetsmarknaden är några faktorer.

Boverket får 1 miljon kronor för att genomföra uppdraget som ska redovisas senast den 31 oktober 2010.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.