Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm handelskammaren

Publicerad: 22 Februari 2011, 23:00

Förslag om att ta bort skatt för andrahandsuthyrning I en ny rapport menar Stockholms Handelskammare att 43 000 bostadstillfällen skulle kunna skapas i Stockholms län om det blir skattefritt att hyra ut i andra hand…


Källa: Stockholms Handelskammare

Förslag om att ta bort skatt för andrahandsuthyrning

I en ny rapport menar Stockholms Handelskammare att 43 000 bostadstillfällen skulle kunna skapas i Stockholms län om det blir skattefritt att hyra ut i andra hand.

– Den höga tillväxten i huvudstadsregionen i kombination med befolkningsökningen gör att det brådskar med reformer på bostadsmarknaden. Regeringen måste göra det lättare för folk att hyra ut sin bostad i andra hand. På så sätt skulle det kunna skapas 43 000 nya bostadstillfällen, säger Stockholms Handelskammares analytiker Sofia Linder.

I rapporten menar man att det enligt preliminära siffror saknas 85 000 bostäder i Stockholms län. Skälen är den snabbt växande befolkningen och ett svagt och eftersatt bostadsbyggande.

– För att huvudstadsregionen ska fortsätta vara det ekonomiska dragloket för övriga Sverige måste bostadsbyggandet öka. Ökad nyproduktion och en väl fungerande bostadsmarknad är långsiktigt viktiga, men en mer flexibel och skattebefriad andrahandsuthyrning kan snabbt lindra bostadsbristen i Stockholm, säger Sofia Linder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.