Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM Handelskammaren

Publicerad: 2 november 2011, 23:00

Handelskammaren: Tillväxtmotorn Stockholm bromsar in
Tillväxttakten dämpas och konjunkturindikatorn för tredje kvartalet 2011 minskar från 21 till 12. Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras något, men i långsammare takt än tidigare. För första gången på två år minskar sällanköpsvaruhandeln. Det visar en ny rapport från Stockholms Handelskammare…


Källa: Stockholms Handelskammare

Handelskammaren: Tillväxtmotorn Stockholm bromsar in

Tillväxttakten dämpas och konjunkturindikatorn för tredje kvartalet 2011 minskar från 21 till 12. Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras något, men i långsammare takt än tidigare. För första gången på två år minskar sällanköpsvaruhandeln. Det visar en ny rapport från Stockholms Handelskammare.

Rapportens huvudpunkter:

- Stockholmskonjunkturen fortsätter visserligen att stärkas, men tillväxttakten dämpas tydligt. Konjunkturindikatorn för Stockholms län minskar från 21 till 12 under årets tredje kvartal. Konjunkturindikatorn för hela landet minskar från 15 till 4.

- Arbetsmarknaden fortsätter visserligen att stärkas i Stockholm, men i betydligt långsammare takt än tidigare. Sysselsättningen har ökat sex kvartal i följd, men väntas minska något under nästa

-  Den totala handeln i Stockholm minskar för första gången på två år. Det är framför allt sällanköpsvaruhandeln som kraftigt minskar, följt av livsmedelshandeln. Partihandeln är oförändrad medan handeln med motorfordon fortfarande växer något.

Konjunkturindikatorn är en sammanslagning av samtliga branschers konfidensindikatorer. Enligt Stockholms Handelskammare ger den vägledning om hur konjunkturen utvecklas för näringslivet i stort.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News