Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Hagaporten

Publicerad: 19 Maj 2010, 22:00

Hagaporten först med ny certifieringsmetod Kontorsfastighet Hagaporten i Solna har blivit godkänd som ”Miljöklassad Byggnad” på Guldnivå och blir därmed den första byggnaden i Norden som klassats enligt systemet…


Källa: Pressmeddelande Skanska och WSP

Hagaporten först med ny certifieringsmetod

Kontorsfastighet Hagaporten i Solna har blivit godkänd som ”Miljöklassad Byggnad” på Guldnivå och blir därmed den första byggnaden i Norden som klassats enligt systemet.

Miljöklassad Byggnad är ett nytt svenskt miljöklassningssystem som har tagits fram av svenska experter och forskare i samarbete med företag i bygg- och fastighetssektorn. Miljöklassningssystemet ska ge en helhetsbild av hur byggnaden fungerar och vara ett hjälpmedel för att spara energi och värna om människors hälsa och inomhusmiljö.

Hagaporten  är sedan tidigare klassad enligt EU GreenBuilding. Certifieringen Miljöklassad Byggnad innebär att byggnaden även kontrolleras och bedöms utefter inomhusmiljö samt kemiska ämnen i byggnaden

Konsultföretaget WSP har på uppdrag av Skanska ansvarat för miljöklassningen av Hagaporten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.