Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Genesta

Publicerad: 10 Maj 2010, 22:00

Genesta köper fastigheter i Oslo av Aberdeen Genesta har förvärvat de båda fastigheterna Karl Johans gate 14 och Kirkegata 23-25 i centrala Oslo av Sameiet Aberdeen Eiendomsfond Norge I för 640 miljoner svenska kronor…


Källa: Pressmeddelande Genesta

Genesta köper fastigheter i Oslo av Aberdeen

Genesta har förvärvat de båda fastigheterna Karl Johans gate 14 och Kirkegata 23-25 i centrala Oslo av Sameiet Aberdeen Eiendomsfond Norge I för 640 miljoner svenska kronor.

Karl Johans gate 14 omfattar 9 600 kvadratmeter och cirka 75 procent av portföljvärdet. Fastigheten är till största del en kontorsfastighet med butikslokaler i gatuplanet. Kirkegata 23-25 är en kontors- och butiksfastighet på cirka 8 000 kvadratmeter.

Investeringen, som görs via fonden Genesta Nordic Baltic Real Estate, är fondens andra investering i Norge och den åttonde hitintills. Tillsammans med tidigare investeringar i Sverige, Finland och Litauen uppgår fondens totala portföljvärde till cirka 3 miljarder kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.