Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Fastpartner

Publicerad: 4 Oktober 2011, 22:00

Fastpartner säkrar räntan genom swap Fastpartner meddelar att man mot bakgrund av det låga ränteläget för långa räntor har valt att räntesäkra en del av låneportföljen genom att ingå ränteswapavtal om totalt 1 miljard kronor med en löptid på fem år…


Källa: pressmeddelande Fastpartner

Fastpartner säkrar räntan genom swap

Fastpartner meddelar att man mot bakgrund av det låga ränteläget för långa räntor har valt att räntesäkra en del av låneportföljen genom att ingå ränteswapavtal om totalt 1 miljard kronor med en löptid på fem år.

Av Fastpartners låneportfölj om cirka 3 miljarder kronor har 96 procent utgjorts av lån med korta räntebindningstider. Den aktuella räntesäkringen omfattar cirka 33 procent av företagets totala låneportfölj. Ränteswapavtalet innebär att Fastpartner betalar en fast årlig ränta om 2,1975 procent exklusive marginal.

– När såväl räntan som bankens marginaler är låsta fem år framåt säkrar detta Fastpartners expansionsplaner för framtiden genom att kostnaderna för detta lån satt i relation till vad de belånade fastigheterna avkastar ger en ”inlåst” vinstkapacitet om 50 miljoner kronor per år under fem år, säger Sven-Olof Johansson som är vd på Fastpartner.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.