Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Fastighetskontoret

Publicerad: 28 September 2009, 22:00

Fastighetskontoret i Stockholm satsar på miljövänligare bilkörning Medarbetarna vid fastighetskontoret i Stockholms stad har fått utbildning i Eco Driving, det vill säga miljövänlig körning. Alla som kör över 50 mil per månad har genomgått utbildningen, som bland annat handlar om att lägga upp körningen på ett bra sätt och anpassa gas och broms till trafikrytmen…


Källa: Pressmeddelande, Fastighetskontoret Stockholms stad

Fastighetskontoret i Stockholm satsar på miljövänligare bilkörning

Medarbetarna vid fastighetskontoret i Stockholms stad har fått utbildning i Eco Driving, det vill säga miljövänlig körning. Alla som kör över 50 mil per månad har genomgått utbildningen, som bland annat handlar om att lägga upp körningen på ett bra sätt och anpassa gas och broms till trafikrytmen.

– Vi vill att alla på fastighetskontoret ska känna sig delaktiga i vårt klimatarbete.  Alla ska känna att de kan bidra till att uppfylla Stockholms stads miljömål och denna utbildning är något konkret som skapar engagemang för klimatfrågan, säger Sandra Holmström, miljö- och energisamordnare på fastighetskontoret.

Kursdeltagarnas bränsleförbrukning mättes före och efter utbildningen. I snitt minskade bränsleförbrukningen med 0,17 liter per mil. Detta ger en årlig kostnadsbesparing för fastighetskontoret på cirka 23 000 kronor och koldioxidutsläppen minskar med cirka 4 320 kilo.

Som ett miljövänligt alternativ till bilkörning har fastighetskontoret även en elmoppe för resor i tjänsten. Moppen är utsläppsfri, går tyst och får köras på cykelvägar.

– Miljövänlig körning, miljöbilar, elmoppar och tjänstecyklar ingår i fastighetskontorets satsning på att minska miljöbelastningen från våra transporter och därmed också bidra till en minskad klimatpåverkan, säger Sandra Holmström.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.