Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Fastighetsindex

Publicerad: 20 Januari 2009, 23:00

Gynnsammast fastighetsklimat i Solna Fastighetsindex 2008 är Fastighetsägarna Stockholms årliga undersökning om fastighetsklimatet. Tidigare år har undersökningen visat ett successivt förbättrat näringslivsklimat i länet. Den positiva utvecklingen bröts för första gången 2008…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Stockholm

Gynnsammast fastighetsklimat i Solna

Fastighetsindex 2008 är Fastighetsägarna Stockholms årliga undersökning om fastighetsklimatet. Tidigare år har undersökningen visat ett successivt förbättrat näringslivsklimat i länet. Den positiva utvecklingen bröts för första gången 2008.

Fastighetsägarna Stockholm genomför sedan 2003 en årlig undersökning om fastighetsföretagens möjligheter att bedriva fastighetsverksamhet i Stockholms län. Årets undersökning bekräftar erfarenheterna från tidigare år: det är de lokala politikernas och tjänstemännens inställning till näringsverksamhet som ofta styr förutsättningarna för fastighetsägarna.

Det är bland annat de lokala fastighetsägarnas goda kontakter med tjänstemännen i Solna kommun och den smidiga handläggningen av ärenden som gör att kommunen lagt beslag på årets förstaplats.

– Mot bakgrund av den rådande finanskrisen och den vikande konjunkturen är inte försämringen förvånande. Men samtidigt visar undersökningen också tydligt att det är lönsammare att bedriva fastighetsverksamhet i kommuner där samarbetet med kommunen fungerar bra, säger Henrik Tufvesson, näringspolitisk chef vid Fastighetsägarna Stockholm

– Förstaplatsen är verkligen ett glädjande besked för oss i Solna. Jag ser detta som ett kvitto på en medveten satsning på att förbättra servicen och dialogen med fastighetsägarna och att se dessa som viktiga aktörer i vår vilja att Solna ska växa och bygga nytt, säger Lars-Erik Salminen (m), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Rankningen för 2008

1. Solna

2. Täby

3. Lidingö

4. Sollentuna

5. Sundbyberg

6. Haninge

7. Huddinge

8. Nacka

9. Södertälje

10. Stockholm

11. Gotland

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.