Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm fabege

Publicerad: 9 Juli 2009, 22:00

Ökat förvaltningsresultat för Fabege I sin delårsrapport för perioden januari till juni 2009 meddelar Fabege att förvaltningsresultatet ökade med 23 procent jämfört med motsvarande period förra året till 379 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande, Fabege

Ökat förvaltningsresultat för Fabege

I sin delårsrapport för perioden januari till juni 2009 meddelar Fabege att förvaltningsresultatet ökade med 23 procent jämfört med motsvarande period förra året till 379 miljoner kronor. Fabeges vd Christian Hermelin menar att hyresmarknaden på företagets delmarknader är stabil.

• Förvaltningsresultatet ökade med 23 procent till 379 miljoner kronor (308)

• Hyresintäkterna minskade till 1 096 miljoner kronor (1 125) till följd av nettoförsäljning av

fastigheter.

• Överskottsgraden ökade till 66 procent (65)

• Resultat efter värdeförändringar och skatt uppgick till 131 miljoner kronor (523) och resultat per

aktie efter utspädning till 0,80 kronor (3,10)

• Eget kapital per aktie uppgick till 59 kronor (66)

– Hyresmarknaden på Fabeges delmarknader är stabil. Nettouthyrningen uppgick till 22 miljoner kronor och omförhandlingar har fortsatt givit ett positivt tillskott till hyresvärdet. Ett stabilt intäktsflöde, en gynnsam räntenivå och en allt effektivare förvaltning har skapat goda förutsättningar för den positiva utvecklingen av förvaltningsresultatet, säger Christian Hermelin.

– Med attraktiva fastigheter i rätt lägen i Stockholm, en kundstock med låg risk och god tillgång på kapital har vi en stabil grund för att hantera konjunkturläget och fortsätta den positiva utvecklingen av bolaget. Vi känner att vi har ett starkt utgångsläge och kommer att arbeta vidare med våra fokusområden för 2009: öka kvarsittningsgraden, förbättra överskottsgraden och bibehålla en stark balansräkning.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.