Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM_Euro

Publicerad: 1 Juli 2009, 22:00

Svag förbättring på finansmarknaderna i eurozonen Finansmarknaderna i de länder som har euro som valuta visar en svag förbättring, men finanskrisen är långt ifrån över. Det konstateras i den kvartalsrapport om euroområdets ekonomi som EU-kommissionen presenterar i veckan…


Källa: EU direkt

Svag förbättring på finansmarknaderna i eurozonen

Finansmarknaderna i de länder som har euro som valuta visar en svag förbättring, men finanskrisen är långt ifrån över. Det konstateras i den kvartalsrapport om euroområdets ekonomi som EU-kommissionen presenterar i veckan.

Jobbskapande politik och satsningar på att få unga att stanna kvar i skolan är några av de åtgärder som kommer att krävas för att vända den nedåtgående trenden. För att komma över finanskrisen är det också viktigt att EU-länderna undviker att bli protektionistiska och upprepa misstag från tidigare kriser.

Åtgärder som exempelvis lånegarantier för drabbade banker verkar ha hjälpt, men problemen med hög arbetslöshet och låg tillväxt finns kvar ett bra tag framöver. Den ekonomiska tillväxten i euroområdet förutspås bli endast 0,7 procent i år och nästa år, det kan jämföras med ett snitt på 1,8 procent under 2000-2006.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.