Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Elbil

Publicerad: 10 December 2009, 23:00

Elbil för stadstrafik får forskningsstöd från Energimyndigheten Ett eldrivet stadsfordon som kan täcka 90 procent av det dagliga transportbehovet för en bilpendlare – det är målet för forskningsprojektet vid Volvo Personvagnar AB som nu delfinansieras med drygt 150 miljoner kronor från Energimyndigheten…


Källa: Pressmeddelande, Energimyndigheten

Elbil för stadstrafik får forskningsstöd från Energimyndigheten

Ett eldrivet stadsfordon som kan täcka 90 procent av det dagliga transportbehovet för en bilpendlare – det är målet för forskningsprojektet vid Volvo Personvagnar AB som nu delfinansieras med drygt 150 miljoner kronor från Energimyndigheten.

Projektet avslutas med att 50 bilar ska demonstreras ute i verklig trafik.

Forskningsprogrammet vid Volvo Personvagnar genomförs inom ramen för programmet Demonstration och kommersialisering, som bland annat omfattar energiteknik av stor nationell betydelse och omfattande exportpotential.

Målet är att stärka Volvo Personvagnars kompetens inom elbilsområdet och initialt utveckla en eldriven bil, avsedd för stadstrafik och som kan täcka 90 % av det dagliga transportbehovet för en vanlig bilpendlare. Jämfört med en konventionell drivlina så är en elektrisk drivlina mycket mer energieffektiv vilket gör att koldioxidutsläppen kan reduceras betydligt. En mycket viktig del i forskningsprojektet är att bilen skall uppfylla alla gällande säkerhetskrav (ex. EuroNCAP) samt ge goda köregenskaper och klimatkomfort som minst är på en nivå motsvarande en modern bil. Vidare måste bilen vara mycket tillförlitlig och leverera den fastställda räckvidden under normala körförhållanden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.