Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Ekot Basel III

Publicerad: 30 Maj 2010, 22:00

Banker kan ha överdrivit kostnader för regeländring Det nya regleringssystemet för banker, som kallas Basel III, blir inte så dyrt för bankerna som representanter för branschen givit uttryck för. Det framkommer av en ny rapport som Sveriges Radios Ekot tagit del av…


Källa: Ekot, sverigesradio.se

Banker kan ha överdrivit kostnader för regeländring

Det nya regleringssystemet för banker, som kallas Basel III, blir inte så dyrt för bankerna som representanter för branschen givit uttryck för. Det framkommer av en ny rapport som Sveriges Radios Ekot tagit del av.

Regelsystemet Basel III är tänkt att motverka framtida finansiella problem genom en ökad reglering av storbankerna. Stephen Cecchetti, som är verksam vid organisationen Bank for International Settlements, har undersökt effekterna av Basel III och säger till Financial Times att bankerna målar upp "domedagsscenarier" som utgår från att utvecklingen, ur bankernas perspektiv, kommer bli allra värst tänkbara.

Företrädare för europeiska banker har tidigare sagt att tillväxten kommer minska på grund av hårdare bankregleringar, men Stephen Cecchetti anser att Basel III tvärtom kanske kan leda till ökad tillväxt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.