Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Egardt

Publicerad: 16 December 2009, 23:00

Peter Egardt ny landshövding i Uppsala län Regeringen har i dag utsett Peter Egardt till ny landshövding i Uppsala län från och med den 12 april 2010 till och med den 31 augusti 2014…


Källa: Pressmeddelande Finansdepartementet, 2009-12-17

Peter Egardt ny landshövding i Uppsala län

Regeringen har i dag utsett Peter Egardt till ny landshövding i Uppsala län från och med den 12 april 2010 till och med den 31 augusti 2014.

– Peter Egardt kommer med sina gedigna bakgrund inom såväl statsförvaltningen som det privata näringslivet att bli en mycket bra landshövding i Uppsala län. Som vd för Stockholms Handelskammare  sedan 1995 har han vunnit unika kunskaper om näringslivet i mälardalsregionen, vilket kommer att vara till stor nytta i Uppsala län, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell.

Egardt arbetade som statssekreterare 1991-1994 i statsrådsberedningen.

Han har tidigare haft uppdrag som Ordförande för Svenska Penninglotteriet och Regeringens förvaltningskontor , samt varit ledamot i styrelsen för Systembolaget. Han är i dag ordförande för Rymdstyrelsen och Millesgården, samt ledamot av riksbanksfullmäktige sedan 1994 m.m.  Peter Egardt har tidigare deltagit i flera statliga utredningar och är för närvarande regeringens särskilde utredare om den framtida utrikesförvaltningen.

– Det är både uppfordrande och stimulerande att få ansvaret för utvecklingen av det län som tillsammans med Stockholms län utgör Sveriges ekonomiska motor och akademiska nav. Länsstyrelsen och landshövdingen är nyckelaktörer för att skapa en god grund för näringslivet och samhällslivet i övrigt. Med mina erfarenheter hoppas jag kunna bidra till att ytterligare förbättra förutsättningarna för tillväxt, företagande och god samhällsservice i Uppsala län, säger Peter Egardt, nyutnämnd landshövding i Uppsala län.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.