Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM EFAMA

Publicerad: 15 Januari 2009, 23:00

EFAMA ställer sig enhälligt bakom varumärket UCITS EFAMA, The European Fund and Asset Management Association, följer utvecklingen i Madoffskandalen i USA noga…


Källa: Pressmeddelande, EFAMA

EFAMA ställer sig enhälligt bakom varumärket UCITS

EFAMA, The European Fund and Asset Management Association, följer utvecklingen i Madoffskandalen i USA noga och likaså utvecklingen när det gäller de enligt organisationen befogade frågor som ställs om UCITS-fonder som har fungerat som bryggor mellan Mr Madoff och vissa investerare. EFAMA understryker vidare att huvudansvaret när det gäller det eventuella bedrägeriet ligger i USA. Organisationen är också övertygad om att en detaljerad analys av alla involverade europeiska aktörer är viktig för att upprätthålla investerarnas förtroende för det som, enligt EFAMA, är Europas ledande sparprodukt, nämligen UCITS-fonderna.

EFAMA säger sig aktivt stödja alla lagstiftande initiativ avsedda att öka skyddet för investerare och harmonisera europeisk lagstiftning.

UCITS är en förkortning av "Undertakings for Collective Investments In Transferable Securities". Benämningen beskriver fonder som omfattas av ett EG-direktiv med bland annat riskspridningsregler. Enligt direktivet får UCITS-fonder som har tillstånd i ett EU-land lov att driva verksamhet i samtliga EU-länder.

(Källa angående definition av UCITS: Privata Affärer)

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.