Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM E.ON och Vattenfall

Publicerad: 14 Juni 2009, 22:00

E.ON och Vattenfall öppnar för konkurrens inom fjärrvärmen Konkurrens mellan olika fjärrvärmeaktörer är till nytta för slutkunderna. Det säger Fastighetsägarna Stockholm, E.ON och Vattenfall i en rapport som presenterats idag…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna, 2009-06-15

E.ON och Vattenfall öppnar för konkurrens inom fjärrvärmen

Konkurrens mellan olika fjärrvärmeaktörer är till nytta för slutkunderna. Det säger Fastighetsägarna Stockholm, E.ON och Vattenfall i en rapport som presenterats idag.

– Utformningen av fjärrvärmemarknaden och prissättningen har under senare år varit ifrågasatt, vilket har skadat förtroendet och fått kunder att efterfråga andra alternativ. Det är vår fasta övertygelse att denna förtroendebrist går att avhjälpa. Vägen vi vill gå stavas konkurrens. Vi vill ge fjärrvärmekunden reella alternativ att välja mellan, säger Erland Christensen, chef Vattenfall Heat Nordic.

– En konkurrensutsatt fjärrvärmemarknad och en ökad handel av värme syftar till att ge kunderna valfrihet att välja leverantör, säger Karin Jarl Månsson, VD för E.ON Värme Sverige. Dessutom är det vår bedömning att ökad konkurrens kommer att bidra till att effektivisera fjärrvärmesystemet i Stockholm och vara till fördel för både kunder och miljö.

Med en ökad handel i värme krävs på sikt en ökad integration och kapacitet i fjärrvärmenäten. Det är också viktigt att det skapas möjligheter för nya aktörer att etablera sig och agera på en konkurrensutsatt marknad.

– Fjärrvärmen måste ges förutsättningar att utvecklas om vi vill ha ett långsiktigt hållbart samhälle. Det är därför nu mycket glädjande att två av de tre stora fjärrvärmebolagen är med och ser möjligheterna att införa konkurrens på Storstockholms fjärrvärmemarknad. Det kommer att vara av mycket stor betydelse både för miljön och för många stockholmare framöver, avslutar Christer Jansson, vd Fastighetsägarna Stockholm.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.