Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM Diligentia

Publicerad: 21 november 2011, 23:00

Diligentia utvecklar hållbar stadsdel i Sundbyberg
Diligentia påbörjar nu utvecklingen av sina kvarter Kabeln och Eken i Sundbyberg, som blir den tredje stadsmiljön i Sverige att certifieras enligt hållbarhetsklassningen Breeam Communities. Området kommer enligt företaget att innehålla såväl miljöklassade kontor som bostäder, i kombination med handel och service…


Källa: pressmeddelande Diligentia

Diligentia utvecklar hållbar stadsdel i Sundbyberg

Diligentia påbörjar nu utvecklingen av sina kvarter Kabeln och Eken i Sundbyberg, som blir den tredje stadsmiljön i Sverige att certifieras enligt hållbarhetsklassningen Breeam Communities. Området kommer enligt företaget att innehålla såväl miljöklassade kontor som bostäder, i kombination med handel och service.

Diligentia har under de senaste åren arbetat med att beakta aspekter avseende hållbarhet i projektutveckling och byggande. Genom att systematisera arbetssättet kring hållbarhetsfrågor menar företaget att man garanterar fastigheternas miljöprestanda samtidigt som man lägger grunden för en god totalavkastning.

Med Masthusen i Västra hamnen i Malmö var Diligentia först i Norden med att börja arbeta med Breeam Communities. Nu tar menar Diligentia att man tar med sig erfarenheter från Malmö in stadsutvecklingsprojektet som ska ske i kvarteren Kabeln och Eken i centrala Sundbyberg. Enligt Markus Pfister, som är fastighetschef för kontorsområdet på Diligentia, handlar det om att omvandla ett område med industrikaraktär till en hållbarhetsklassad stadsmiljö. Projektet, som startar nu och planeras att pågå i cirka två år, kommer att innebära samarbeten med både Sundbybergs Stad och med BRE, organisationen som ansvarar för systemet för hållbarhetsklassningen.

– Marknaden efterfrågar tydlig hållbarhets- och miljöprofilering, vilket vi tillmötesgår genom att i alla utvecklingsprojekt ta helhetsgrepp kring hållbarhetsfrågorna. Vi tror även att en certifiering höjer värdet på hela området och gör att fler vill arbeta, bo och handla här, säger Markus Pfister.

Enligt Diligentia är Breeam Communities världsledande när det gäller att bedöma hur väl ett nytt bostads- eller kommersiellt område lyckas skapa en god totalmiljö för sina brukare. Dessutom utvärderas huruvida man lyckas skapa en god och hållbar relation till sin omvärld inom systemet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News