Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Delegationen för hållbara städer

Publicerad: 15 December 2009, 23:00

Över 130 miljoner kronor i stöd till hållbara stadsutvecklingsprojekt Delegationen för hållbara städer har beslutat att tilldela Malmö, Stockholm och Umeå sammanlagt 119 miljoner kronor i investeringsstöd för hållbara stadsbyggnadsprojekt. Ytterligare 14 projekt får dela på 13 miljoner kronor som stöd för planering och utveckling…


Källa: Pressmeddelande Miljödepartementet Delegationen för hållbara städer, 2009-12-15

Över 130 miljoner kronor i stöd till hållbara stadsutvecklingsprojekt

Delegationen för hållbara städer har beslutat att tilldela Malmö, Stockholm och Umeå sammanlagt 119 miljoner kronor i investeringsstöd för hållbara stadsbyggnadsprojekt. Ytterligare 14 projekt får dela på 13 miljoner kronor som stöd för planering och utveckling.

Under 2009 och 2010 beslutar Delegationen för hållbara städer om ett statligt ekonomiskt stöd på totalt 340 miljoner kronor till utveckling av hållbara städer. Stödet ska stimulera hållbara stadsbyggnadsprojekt som bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser samtidigt som attraktiva och ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara stadsmiljöer skapas.

– Utvecklingen av våra städer är central i arbetet med att minska klimatutsläppen. Regeringen vill med satsningen på hållbara städer stärka stadsbyggnadsaktörernas strävan att skapa hållbara livsmiljöer och städer där de minskar klimatutsläppen, säger miljöminister Andreas Carlgren i en kommentar.

Följande projekt har beviljats stöd 2009:

– Malmö stad beviljas 29 740 000 kronor i investeringsstöd för Hållbar stadsutveckling Malmö   från Öst till Väst (HS Malmö).

– Stockholms stad beviljas 55 290 000 kronor i investeringsstöd för Stockholm Järva.

– Umeå kommun beviljas 33 670 000 kronor i investeringsstöd för Ålidhem   den hållbara kulturstadsdelen

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.