Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Citycon

Publicerad: 16 Juni 2009, 22:00

Citycon säljer 72 lägenheter i projektet Liljeholmstorget i Stockholm Citycon säljer bostäderna som för närvarande uppförs över gallerian Liljeholmstorget till Heba Fastighets AB för cirka 176 miljoner kronor (cirka 17,6 miljoner euro). Affären sker genom försäljning av det fastighetsbolag som har bildats för bostadsprojektet och som genom bildandet av en 3 dimensionell fastighet separerats från köpcentret…


Källa: Pressmeddelande, Citycon

Citycon säljer 72 lägenheter i projektet Liljeholmstorget i Stockholm

Citycon säljer bostäderna som för närvarande uppförs över gallerian Liljeholmstorget till Heba Fastighets AB för cirka 176 miljoner kronor (cirka 17,6 miljoner euro). Affären sker genom försäljning av det fastighetsbolag som har bildats för bostadsprojektet och som genom bildandet av en 3 dimensionell fastighet separerats från köpcentret.

Totalt byggs 72 bostäder, och den uthyrningsbara ytan är cirka 6 100 m2 fördelat på 3 byggnadsdelar. Bostäderna på Liljeholmstorget upplåts som hyresrätter. Citycon slutför byggandet av bostäderna, och den slutgiltiga affären väntas fullfölja i april 2010 när bostäderna är färdigställda.

– Vi är nöjda över att få en bra partner i och med affären till Liljeholmstorgets galleria. Projektet förutsatte byggandet av bostäder i anslutning till gallerian. Försäljningen av bostäderna ingick i våra planer från första början eftersom Citycon fokuserar på detaljhandelslokaler och i synnerhet på köpcentrum, och således ingår hyresbostäder inte i Citycons strategi, säger Citycons verkställande direktör Petri Olkinuora.

Byggandet av Liljeholmstorget är Citycons största utvecklingsprojekt genom tiderna. Citycon inledde

byggarbetena i maj 2007 och gallerian öppnas i oktober 2009.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.