Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm citycon

Publicerad: 6 juli 2009, 22:00

Citycon utvecklar Åkersberga Centrum
Citycon har beslutat att starta om tillbyggnaden av Åkersberga Centrum som är beläget i norra Stockholm. Kostnaden för projektet är cirka 467 miljoner kronor, eller 44 miljoner euro. Citycons andel är 75 procent. Utvecklingsprojektet kommer enligt Citycon delvis att finansieras genom försäljningen av 181 lägenheter i Åkersberga centrum, totalt 181 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande, Citycon

Citycon utvecklar Åkersberga Centrum

Citycon har beslutat att starta om tillbyggnaden av Åkersberga Centrum som är beläget i norra Stockholm. Kostnaden för projektet är cirka 467 miljoner kronor, eller 44 miljoner euro.  Citycons andel är 75 procent. Utvecklingsprojektet kommer enligt Citycon delvis att finansieras genom försäljningen av 181 lägenheter i Åkersberga centrum, totalt 181 miljoner kronor.

– Åkersberga Centrum, som erbjuder både kommersiella och publika servicefunktioner, kommer att utvecklas till det naturliga centrumet i Österåkers kommun. Under de senaste åren har antalet boende i området ökat och förväntas att fortsätta göra det även i framtiden. Utbudet av butiker och service motsvarar inte efterfrågan och det är något som vi nu fokuserar på.

Betydande faktorer för beslutet att starta projektet under den rådande ekonomiska situationen är att mer än 75 procent av projektets nya hyreskontrakt är signerade samt påtagligt lägre projektkostnader, säger Ulf Attebrant som är ansvarig för den svenska verksamheten inom Citycon.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News