Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Centralstationen

Publicerad: 27 Januari 2009, 23:00

Grundförstärkning av Centralstationen i Stockholm Sättningar i fastigheten gör att Centralstation Stockholm står inför en omfattande grundförstärkning. I samband med detta utreder Jernhusen även möjligheten till en modernisering och utbyggnad av Centralstationen…


Källa: Pressmeddelande 2009-01-28

Grundförstärkning av Centralstationen i Stockholm

Sättningar i fastigheten gör att Centralstation Stockholm står inför en omfattande grundförstärkning. I samband med detta utreder Jernhusen även möjligheten till en modernisering och utbyggnad av Centralstationen.

Syftet med en eventuell ombyggnation är att modernisera och anpassa Centralstationen efter resenärernas behov av service och utbud samt till närområdets positiva utveckling. Ombyggnationen ska skapa en trygg och inspirerande miljö som bidrar till ett ökat kollektivt resande.

– Det händer mycket positivt i vår omgivning. Det gäller allt ifrån stadsutveckling till ett ökat hållbarhetsfokus. Detta, likväl som resenärernas behov, gör att vi vill lyfta Centralstationen, säger Per Berggren, Jernhusens VD.

Orsaken till behovet av grundförstärkning är sättningar med cirka 1-1,5 mm/år i huskroppen närmast Vasagatan, sättningar som bedöms accelerera. Enkelt förklarat betyder det att de träpålar som huset står på ska bytas ut till betong och stålkonstruktioner.

– Ambitionen är att all befintlig verksamhet ska fortgå. Vi lägger ner mycket arbete på att minimera störningar för resenärer och övrig verksamhet, säger Lars Nylund, Chef affärsutveckling Jernhusen.

Beslut om ombyggnationen fattas av Jernhusens styrelse under 2009.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.