Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM CBRE transaktionsmarknad

Publicerad: 24 Maj 2010, 22:00

Bättre fart på transaktionsmarknaden Transaktionsvolymen för kommersiella fastigheter tros överstiga €100 miljarder för 2010, en väsentlig ökning jämfört €73 miljarder redovisat för 2009, visar den senaste CB Richard Ellis (CBRE) European Capital Markets report…


Källa: Pressmeddelande CBRE

Bättre fart på transaktionsmarknaden

Transaktionsvolymen för kommersiella fastigheter tros överstiga €100 miljarder för 2010, en väsentlig ökning jämfört €73 miljarder redovisat för 2009, visar den senaste CB Richard Ellis (CBRE) European Capital Markets report.

Trenden hitintills i Europa visar på en positiv ökning, största delen är noterat i prime segmentet av marknaden. Förbättrade finansieringsmöjligheter, värdeåterhämtning och ökad efterfrågan från investerare driver transaktionsvolymerna.

“Vi har noterat en tydlig ökning av aktiviteten i marknaden under våren och vi förväntar oss att trenden håller i sig under resten av året. Vi bedömer att den svenska transaktionsvolymen för 2010 hamnar på cirka 60 miljarder vilket skulle innebära en ökning med drygt 50 procent. Större transaktioner och att inte enbart prime fastigheter attraherar investerarna bidrar till ökningen. En väsentlig skillnad nu mot förra året är att vi ser en ökning av strukturerade försäljningsprocesser och vi tycker att vi fått ett gott mottagande av investerarna i de processer vi har genomfört under våren” säger Andreas Norberg, Director på CBRE Capital Markets Sverige.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.