Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm bravida

Publicerad: 7 juli 2009, 22:00

Projekt för energieffektivisering i byggnader
Installationsföretaget Bravida deltar i projektet Milestone som ska minska energiförbrukningen i befintliga flerbostadshus, industrianläggningar och kontorsbyggnader. Målet för projektet är att utveckla en simuleringsmodell som beskriver hur olika energisystem samverkar och påverkar befintliga byggnaders energibehov…


Källa: Pressmeddelande, Bravida

Projekt för energieffektivisering i byggnader

Installationsföretaget Bravida deltar i projektet Milestone som ska minska energiförbrukningen i befintliga flerbostadshus, industrianläggningar och kontorsbyggnader. Målet för projektet är att utveckla en simuleringsmodell som beskriver hur olika energisystem samverkar och påverkar befintliga byggnaders energibehov.

Första fasen i projektet är två år och i uppdraget ingår bland annat att leverera energistatistik och analyser av energiförbrukning. Bravida delfinansierar projektet och fungerar som ett stöd till projektledare Jörgen Wallin som är doktorand vid KTH.

– Att arbeta för att minimera miljöpåverkan och att säkerställa en hållbar utveckling inom energiområdet är viktigt för Bravida, säger Lilit Khachatryan som är projektansvarig på Bravida.

Övriga deltagare är Kungliga Tekniska Högskolan, Humlegården fastigheter, DynaMate och Stockholms Stad.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.