Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Boverket

Publicerad: 18 Januari 2009, 23:00

Åtgärder för trygghet i städer och tätorter Regeringen har gett Boverket i uppdrag att leda ett arbete för att stärka tryggheten i stads- och tätortsmiljöer i hela landet ur ett jämställdhetsperspektiv…


Källa: Boverket informerar 2009:1

Åtgärder för trygghet i städer och tätorter

Regeringen har gett Boverket i uppdrag att leda ett arbete för att stärka tryggheten i stads- och tätortsmiljöer i hela landet ur ett jämställdhetsperspektiv.

Arbetet ska ske i samverkan med länsstyrelserna och innefattar bland annat sammanställning av kunskap, utveckling av metoder och fördelning av stöd till åtgärder.

Enligt Boverket visar statistik och forskning att kvinnor känner sig mera otrygga än vad män gör. Otryggheten innebär större begränsningar i rörelse- och handlingsfriheten i det offentliga rummet för kvinnorna än för männen och får dem att ändra sitt beteende.

Boverket ska i samverkan med länsstyrelserna stödja ett konkret utvecklingsarbete för att stärka tryggheten i stads- och tätortsmiljöer ur ett jämställdhetsperspektiv. Regeringens avser att satsa 45 miljoner kr under perioden 2008 – 2010. Stödet kommer att fördelas i två omgångar fram till år 2010.

Läs Boverket informerar 2009:1

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.