Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Botkyrkabyggen

Publicerad: 3 December 2008, 23:00

Tvåårsavtal för Botkyrkabyggen – återhållsam uppgörelse efter odramatisk förhandling – Det känns mycket bra att våra förhandlingar nu är slutförda, och att resultatet känns förhållandevis bra för båda parter, säger VD Ulf Nyqvist. Det är ett avtal som ger oss fortsatta möjligheter att utveckla trygga och attraktiva boendemiljöer med fokus på inre och yttre underhåll och utemiljön…


Källa: Pressmeddelande

Tvåårsavtal för Botkyrkabyggen – återhållsam uppgörelse efter odramatisk förhandling

– Det känns mycket bra att våra förhandlingar nu är slutförda, och att resultatet känns förhållandevis bra för båda parter, säger VD Ulf Nyqvist. Det är ett avtal som ger oss fortsatta möjligheter att utveckla trygga och attraktiva boendemiljöer med fokus på inre och yttre underhåll och utemiljön.

Botkyrkabyggens yrkande inför förhandlingen innebar en hyreshöjning på 4,5 % från januari 2009. Behovet av en hyreshöjning motiverades av taxehöjningar i omvärlden, räntehöjningar, men också av behovet av en fortsatt satsning på underhåll och de speciella satsningar på utemiljön som inletts under 2008. Under förhandlingarnas gång kunde budet justeras till följd av utvecklingen i omvärlden, bland annat på räntesidan.

Den uppgörelse som nu träffats innebär ett tvåårsavtal. För 2009 betyder höjningen en generell hyreshöjning med 2,92 procent, och för 2010 blir höjningen 1,9 procent. Förhandlingarna slutfördes i veckan, och den snabba uppgörelsen innebär att höjningen kommer att gälla från årsskiftet.

Enligt Botkyrkabyggen har förhandlingarna förts i en god anda. Finanskriser samt farhågor från hyresgäströrelsen kring flera höga utgångsbud har inte betytt hårdare utgångspositioner.

– Det känns bra att vi fått respekt och gehör för våra krav på en fortsatt utökning av underhållsåtgärderna. Uppgörelsen innebär att vi kan genomföra samtliga åtgärder som vi har planerat för, samt att vi kan höja vinstmarginalen för att ta höjd för framtida underhållsinsatser, till nästa år höjer vi underhållsinsatserna med 21 mkr. Det har också varit viktigt för oss att kunna teckna ett tvåårsavtal, säger Ulf Nyqvist. Det finns många utmaningar runt hörnet som kräver vår koncentration och uppmärksamhet, bland annat genomförandet av ett nytt hyressättningssystem. Nu kan vi koncentrera oss på de arbetsuppgifterna.

Botkyrkabyggen är Storstockholms största SABO-anslutna företag med nästan 12 000 lägenheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.