Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Bostadsbolaget

Publicerad: 25 Januari 2009, 23:00

Bostadsföretag deltar i hållbarhetsinitiativ inom FN Bostadsbolaget, som ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad, har blivit godkända som medlemmar i FN:s initiativ Global Compact. Initiativet innefattar tio internationellt erkända principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och bekämpning av korruption…


Källa: Pressmeddelande, Bostadsbolaget (Göteborgs stads bostadsaktiebolag)

Bostadsföretag deltar i hållbarhetsinitiativ inom FN

Bostadsbolaget, som ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad, har blivit godkända som medlemmar i FN:s initiativ Global Compact. Initiativet innefattar tio internationellt erkända principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och bekämpning av korruption.

– Hållbarhetstanken har alltid varit grundläggande i vår verksamhet. Och de här frågorna är minst lika aktuella nu som när FN-deklarationen för de mänskliga rättigheterna kom till för 60 år sedan. På det här viset vill visa att vi med vår styrelses goda minne aktivt tar ställning för de tio principerna i FN:s Global Compact, säger Bertil Rignäs som är vd på Bostadsbolaget.

Bostadsbolagets deltagande i FN:s Global Compact är startskottet för ett arbete där företaget kommer att ta ett mera samlat grepp kring hållbarhetsfrågor. Utvecklingen för ett långsiktigt hållbart samhälle rör såväl ny- och ombyggnation som relationerna med medarbetare, hyresgäster och leverantörer.

Medlemskapet innebär bland annat att Bostadsbolaget varje år kommer att presentera en rapport om framgångar på området. Denna rapport kommer att vara tillgänglig på Global Compacts hemsida. Redan i årsredovisningen för 2008 kommer hållbarhetsfrågorna att få en mer framskjuten och tydlig redovisning.

Mer information om FN:s Global Compact finns på www.regeringen.se eller www.unglobalcompact.org

Bostadsbolaget äger och förvaltar omkring 22 500 lägenheter i hela Göteborg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.