Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Boräntenytt

Publicerad: 17 December 2008, 23:00

SBAB tror på 1 procents ränta i februari I sitt nyhetsbrev ”Boräntenytt” skriver SBAB att man räknar med att Riksbankens styrränta sänks från 2 till 1 procent vid räntemötet i februari. Enligt bolåneinstitutets bedömning kommer styrräntan att ligga kvar på den nivån fram till hösten 2010…


Källa: Boräntenytt, SBAB

SBAB tror på 1 procents ränta i februari

I sitt nyhetsbrev ”Boräntenytt” skriver SBAB att man räknar med att Riksbankens styrränta sänks från 2 till 1 procent vid räntemötet i februari. Enligt bolåneinstitutets bedömning kommer styrräntan att ligga kvar på den nivån fram till hösten 2010.

SBAB skriver att den amerikanska räntesänkningen kan tolkas som att den

finansiella och konjunkturella krisen i USA och de flesta andra länder är mycket allvarlig. Ett tecken på detta är att centralbankerna övergivit strategin med små stegvisa sänkningar av räntan.

Ett internationellt fall i råvarupriser, till följd av minskad efterfrågan, kommer enligt SBAB att minska inflationstrycket i den svenska ekonomin. Enligt SBAB kommer inflationen att ligga långt under inflationsmålet på 2 procent under de närmaste åren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.