Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Bolagisering av Banverket

Publicerad: 3 September 2009, 22:00

Bolagisering av Banverket Produktion Regeringen har i dag utsett en särskild utredare med uppgift att påbörja förberedelser, och efter beslut i riksdagen, genomföra överförandet av verksamheten vid Banverkets enhet Banverket Produktion till ett eller flera av staten helägda aktiebolag…


Källa: Pressmeddelande Näringsdepartementet, 2009-09-03

Bolagisering av Banverket Produktion

Regeringen har i dag utsett en särskild utredare med uppgift att påbörja förberedelser, och efter beslut i riksdagen, genomföra överförandet av verksamheten vid Banverkets enhet Banverket Produktion till ett eller flera av staten helägda aktiebolag.

Utredaren ska bland annat identifiera och hantera samtliga övergångsfrågor vad gäller till exempel lokaler, IT-system och personal, aktualisera den befintliga finansiella värderingen av verksamheten samt ta fram förslag till överlåtelseavtal mellan staten och bolaget.

Inriktningen bör vara att överföringen av verksamheten sker den 1 januari 2010. De genomförda åtgärderna ska redovisas senast den 31 mars 2010.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.