Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM Barometerindikator

Publicerad: 24 juni 2009, 22:00

Stämningsläget bland företagen fortsatt svagare än normalt
Konjunkturinstitutets Barometerindikator, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, steg till 79,4 i juni från 77,6 i maj. Trots uppgången visar nivån på barometerindikatorn att stämningsläget bland företag och hushåll fortfarande är betydligt svagare än normalt…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet, 2009-06-25

Stämningsläget bland företagen fortsatt svagare än normalt

Konjunkturinstitutets Barometerindikator, som sammanfattar företagens och hushållens syn på det ekonomiska läget, steg till 79,4 i juni från 77,6 i maj. Trots uppgången visar nivån på barometerindikatorn att stämningsläget bland företag och hushåll fortfarande är betydligt svagare än normalt.

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin steg med 3 enheter mellan maj och juni. Det är tredje månaden i rad som konfidensindikatorn ökar. Trots uppgången är läget fortfarande mycket svagare än normalt inom tillverkningsindustrin.

Även inom de privata tjänstenäringarna fortsätter läget att vara mycket svagt. Dock har konfidensindikatorn stigit de senaste två månaderna och pessimismen bland tjänsteföretagen tycks ha dämpats något. Mellan maj och juni ökade konfidensindikatorn med 2 enheter.

Konfidensindikatorn för detaljhandeln har ökat påtagligt sedan bottennoteringen i januari i år. I juni steg indikatorn ytterligare 8 enheter från månaden innan och läget har nu gått från mycket svagare till svagare än normalt.

Konfidensindikatorn för byggindustrin har stigit med 2 enheter, men signalerar fortfarande att läget inom byggsektorn är svagare än normalt.

Stämningsläget bland hushållen har gått från mycket svagare än normalt till svagare än normalt. Konfidensindikatorn (CCI) ökade med ytterligare 2 enheter i juni efter den rejäla uppgången på 10 enheter månaden innan.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.