Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Balticgruppen

Publicerad: 9 Maj 2010, 22:00

Balticgruppen ger en hyresrabatt på 90 miljoner kronor Balticgruppen Design AB ger en hyresrabatt på 90 miljoner kronor vilket ger universitetet möjlighet att avsätta motsvarande summa för att utveckla forskning vid konstnärligt campus på Umeå universitet…


Källa: Pressmeddelande Balticgruppen

Balticgruppen ger en hyresrabatt på 90 miljoner kronor

Balticgruppen Design AB ger en hyresrabatt på 90 miljoner kronor vilket ger universitetet möjlighet att avsätta motsvarande summa för att utveckla forskning vid konstnärligt campus på Umeå universitet.

Hyresrabatten som möjliggör verksamhetssatsningar med 90 miljoner kronor är ett resultat av samarbetskampanjen ”Framåt med Umeå universitet”. Syftet med kampanjen är att utveckla dialogen mellan universitetet och näringslivet och att skapa fler långsiktiga samarbeten. Kampanjen vänder sig till näringsliv, organisationer, stiftelser och privatpersoner.

Hyresrabatten kommer att nyttjas till forskning och stödverksamhet för forskning. Exempel på forskningsprojekt som kommer att finansieras är: Design och arkitektur för bättre livskvalité, interaktionsdesign för industriella miljöer och processer för kreativitet. Dessutom avsätts resurser för forskning i energieffektivisering och i livscykelanalys.

Hyresavtalet mellan Baltic Design AB och Umeå universitet ska formellt godkännas av regeringen. Hyresrabatten avser perioden 2012-2016.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.