Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Balder

Publicerad: 25 Juni 2009, 22:00

Balder lämnar ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Din Bostad Fastighets AB Balders styrelse har idag beslutat att lämna ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Din Bostad Sverige AB att överlåta samtliga aktier utgivna av Din Bostad till Balder . Aktieägarna i Din Bostad erbjuds nyemitterade aktier av serie B i Balder som vederlag, vilket ger aktieägarna i såväl Balder som Din Bostad möjlighet att ta del av den nya koncernens potential…


Källa: Pressmeddelande Fastighets AB Balder, 2009-06-26

Balder lämnar ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Din Bostad

Fastighets AB Balders styrelse har idag beslutat att lämna ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Din Bostad Sverige AB att överlåta samtliga aktier utgivna av Din Bostad till Balder . Aktieägarna i Din Bostad erbjuds nyemitterade aktier av serie B i Balder som vederlag, vilket ger aktieägarna i såväl Balder som Din Bostad möjlighet att ta del av den nya koncernens potential.

Den nya koncernen får ett fastighetsbestånd om över 400 fastigheter till ett värde om 12,7 miljarder kronor och ett totalt hyresvärde överstigande 1,3 miljarder kronor. Samgåendet möjliggör synergivinster inom central administration, IT samt avseende kostnader relaterade till Din Bostads börsnotering. Inom fastighetsförvaltningen bedöms besparingar och effektiviseringar genereras genom stordriftsfördelar. Balder bedömer att de årliga synergieffekterna kommer att uppgå till cirka 15 miljoner kronor och få full effekt från och med 2011.

Om Erbjudandet accepteras till fullo kommer 9 250 000 nya aktier av serie B i Balder att emitteras, innebärande att nuvarande aktieägare i Din Bostad respektive Balder kommer att inneha 37,0 procent respektive 63,0 procent av kapitalet och 22,1 procent respektive 77,9 procent av rösterna i den nya koncernen.

Swedbank Corporate Finance är finansiell rådgivare och MAQS Law Firm Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Balder i samband med Erbjudandet.

Sammanfattning

• Balder erbjuder en (1) nyemitterad aktie av serie B i Balder för två (2) aktier i Din Bostad.

• Erbjudandet innebär en premie om 51,2 procent baserat på senaste betalkurs för respektive aktie den 25 juni 2009. Erbjudandet innebär en premie om 31,1 procent baserat på den volymvägda genomsnittliga senaste betalkursen för respektive aktie under de senaste 30 handelsdagarna före den 26 juni 2009.

• Aktieägare representerande 53,7 procent av kapitalet och rösterna i Din Bostad har förbundit sig att acceptera Erbjudandet.

• Erbjudandet är bland annat villkorat av att Balder uppnår ett ägande om mer än 90 procent av det totala antalet aktier och röster i Din Bostad samt att extra bolagsstämma i Balder röstar för emission av nya aktier.

• Aktieägare representerande 75,3 procent av kapitalet och 87,8 procent av rösterna i Balder har uttalat att de stödjer Erbjudandet och avser att på extra bolagsstämma rösta för styrelsens förslag om utgivande av nya aktier att användas som vederlag i Erbjudandet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.