Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM Areim

Publicerad: 24 november 2011, 23:00

Areim bygger idrottsdhall vid Roslagstull tillsammans med KFUK-KFUM Central
Igår beslutade exploateringsnämnden i Stockholm stad att ge en tidig markanvisning till KFUK-KFUM Central och Areim för att uppföra en idrottshall vid Roslagstull…


Källa: Areim/KFUM Sverige

Areim bygger idrottsdhall vid Roslagstull tillsammans med KFUK-KFUM Central

Igår beslutade exploateringsnämnden i Stockholm stad att ge en tidig markanvisning till KFUK-KFUM Central och Areim för att uppföra en idrottshall vid Roslagstull.

KFUM Central och Areim planerar för en idrottsanläggning med två hallar avsedda för många olika typer av idrotter.

– Areim ska hjälpa KFUK-KFUM Central att driva fastighetsprojektet och hålla ihop processen från detaljplan till färdig hall, säger Leif Andersson, vd Areim, till Fastighetsnytt.

I Stockholm finns få idrottshallar enligt KFUK-KFUM Central. I norra innerstaden, Vasastan, Norrmalm och Östermalm, finns en hall att dela på.

– Det är oerhört glädjande att Stockholm stad nu ger oss denna möjlighet. Det ger oss väsentligt bättre förutsättningar att utveckla vår barn- och ungdomsverksamhet i Stockholms innerstad i ett område som växer betydligt och där behovet av idrottshallar är stort, säger Claes Eliason, ordförande KFUK-KFUM Central.

Areims uppdrag kan också komma att innefatta ett bostadsprojekt.

– Projektet kommer troligtvis att innehålla mer än bara sporthall, sannolikt någon form av bostadsproduktion. Då blir det Areims roll att hjälpa till med detaljplanearbete och att projektet kan genomföras, säger Leif Andersson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News