Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm_arconaaxfast

Publicerad: 1 juli 2009, 22:00

Arcona bygger om Vildmannen 10 åt AxFast Arcona Lean Construction har av fastighetsägaren AxFast fått uppdraget att renovera, modernisera och bygga om fastigheten Vildmannen 10 på Norrlandsgatan 20 i centrala Stockholm. Nyttjandet blir med största sannolikhet butiker i 1,5 plan och kontor i fem plan. Totalt rör det sig om 4 600 m2 fördelat på åtta plan…


Källa: Pressmeddelande, Arcona

Arcona bygger om Vildmannen 10 åt AxFast

Arcona Lean Construction har av fastighetsägaren AxFast fått uppdraget att renovera, modernisera och bygga om fastigheten Vildmannen 10 på Norrlandsgatan 20 i centrala Stockholm. Nyttjandet blir med största sannolikhet butiker i 1,5 plan och kontor i fem plan. Totalt rör det sig om 4 600 m2 fördelat på åtta plan.

– Byggnaden, som stod klar 1889, kommer att förses med en modern påbyggnad om två nya, flexibla kontorsvåningsplan i glas. Fasaden kommer att helrenoveras och entrén och trapphuset ska få en ny välkomnande utformning. Lokalerna kommer genomgående att få en hög standard med moderna installationer, bra materialval och en mycket hög yteffektivitet. Fastigheten kommer även att klara kraven för Green Building certifiering, säger Jonas Wikström som är projektledare på Arcona Lean Construction.

Kontraktet omfattar enligt Arcona en basbyggnad om cirka 60 miljoner kronor med en option för hyresgästanpassning för kontorsytorna om cirka 10 miljoner kronor. Basbyggnaden ska vara färdig 2010-01-31 och hyresgästanpassningen 2010-03-31.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.