Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm arbetsformedlingen

Publicerad: 13 September 2010, 22:00

8,1 procent av arbetskraften arbetslösa Enligt Arbetsförmedlingen uppgår antalet registrerade arbetslösa vid Arbetsförmedlingen och personer i program med aktivitetsstöd till sammanlagt 407 000 personer, motsvarande 8,1 procent av arbetskraften…


Källa: Arbetsförmedlingen

8,1 procent av arbetskraften arbetslösa

Enligt Arbetsförmedlingen uppgår antalet registrerade arbetslösa vid Arbetsförmedlingen och personer i program med aktivitetsstöd till sammanlagt 407 000 personer, motsvarande 8,1 procent av arbetskraften.

Under augusti anmäldes 42 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen. Det är en uppgång med 13 000 jobb jämfört med samma period förra året. 53 000 personer påbörjade någon form av arbete, det är 10 000 fler än för ett år sedan.

– Vi ser flera positiva tecken på arbetsmarknaden. Sysselsättningen ökar, fler lediga platser och fler får arbete. Men arbetslösheten är fortfarande hög och det är bekymmersamt att antalet personer i jobb- och utvecklingsgarantin fortsätter att växa. Det är personer som varit borta från arbetsmarknaden en längre tid, säger Clas Olsson som är analyschef på Arbetsförmedlingen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.