Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM alm

Publicerad: 1 September 2009, 22:00

ALM köper av Stena Fastigheter Fastighetsutvecklingsbolaget ALM Equity AB har förvärvat del av fastigheten Tvålflingan 5 i Stockholm av Stena Fastigheter för 120 miljoner kronor. Fastigheten omfattar cirka 16 000 kvadratmeter kontor och en byggrätt om 2 500 kvadratmeter som ska byggas om till bostäder i två etapper…


Källa: Pressmeddelande, ALM Equity AB

ALM köper av Stena Fastigheter

Fastighetsutvecklingsbolaget  ALM Equity AB har förvärvat del av fastigheten Tvålflingan 5 i Stockholm av Stena Fastigheter för 120 miljoner kronor. Fastigheten omfattar cirka 16 000 kvadratmeter kontor och en byggrätt om 2 500 kvadratmeter som ska byggas om till bostäder i två etapper.

I etapp ett kommer ALM att investera 200 miljoner kronor och bygga om fastigheten till 225 mindre bostäder lämpade för ungdomar och förstagångsköpare samt lokaler och garage om 3 400 kvadratmeter. Förvärvet och ombyggnaden är fullt finansierad. Etapp två omfattar 25 bostäder och cirka 2 500 kvadratmeter lokaler.

– Behovet av mindre bostäder är stort och bostadsbristen i Stockholm ökar med nyinflyttning och barn som når vuxen ålder. Projektet kommer ge ett bra boende i stadsnära miljö med goda kommunikationer nära tunnelbana till universitet och högskolor samtidigt som boendekostnaden ska konkurrera med dagens studentbostäder. Telefonplan är en populär stadsdel som snabbt utvecklas till att bli en del av Stockholms stad, säger Joakim Alm som är vd på ALM Equity AB.

Förvärvet sker tillsammans med två privatinvesterare varvid ALM kommer att driva projektutvecklingen och äga 38,5 procent av projektet. Exploateringen förväntas genomföras under en period om 36 månader. ALM kommer efter förvärvet att ha en byggbar area i projektportföljen om 40 100 (22 500) kvadratmeter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.